Kokeilussa oli tällä kertaa Naan-leivän valmistaminen ja sen paistaminen Airfyerilla. Valmistin Naan-leipiä ensimmäistä kertaa ikinä. Taikinan valmistin alla olevan reseptin mukaan ja se oli helppo ja nopea tehdä. Taikinan kannattaa antaa kohota rauhassa.
Päätin paistaa Naan-leipiä Airfryerin lisäksi paistinpannulla. Jatkamalla lukemista, löydät alempaa tekstistä kuvia ja kommentteja siitä, miten tämä kokeilu mielestäni onnistui. Sekä sen, että kuinka aion seuraavalla kerralla tehdä.
Naan-leipä
Ainekset
4 dl kreikkalainen jogurtti
12,5 g hiivaa
1 tl suola
Pieni ripaus sokeria
1 l Vehnäjauhoja
Voisulaa paiston jälkeen voiteluun
Tee näin
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva jogurtin joukkoon ja sekoita, kunnes se on tasaista.
Ripauta mukaan suola ja sokeri. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, jotka lisäät vähitellen ja samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan, kunnes se on tasaista.
Valmis taikina, joka lähtee kohoamaan
Anna kohota liinan alla noin 50 minuuttia. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele niistä palloja. Kaulitse pallot ohuiksi levyiksi.
Paista Airfryerissa 200 astetta noin 5 minuuttia. Käännä välillä leipä ympäri. Tai paista vaihtoehtoisesti paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lopuksi voitele leipä kuumalla voisulalla.
Tältä näytti Airfryerilla paistettu Naan-leipä
Naan-leipä kohosi hyvin Airfryer-paiston aikana.
Tältä näytti leipä paistamisen jälkeen.
Paistotulos oli rapea ja Naan-leivän sisälle oli muodostunut kunnon tasku. Tässä vaiheessa tuli väkisinkin mieleen, että leipä muistuttaa enemmän ulkonäöltään Pitaleipää kuin Naan-leipää. Lienee siis tämän perusteella selvää, että Pitaleipien paistaminen onnistuu Airfryerin avulla varmasti ihanteellisesti.
Pitaleipien tekoon taikinaa ei kannattaisi kaulita niin ohuiksi kuin tässä kokeilussa, koska näistä leivistä tuli todella rapeat ja ohutkuoriset.
Miten onnistui Naan-leivän paistaminen Airfryerilla?
-Naan-leivän pystyi paistamaan Airfryerilla, mutta lopputulos muistutti ulkonäöltään enemmän pitaleipää, koska leipään muodostui tasku. Seuraavalla kerralla aion kokeilla niin, että kaulitsen taikinan paksummaksi ja ehkä litistän leipää paistamisen välillä, ainakin silloin, kun käännän sen ympäri.
-Paistinpannulla paistettu leipä muistutti enemmän Naan-leipää ja koostumus oli parempi.
-Jos tykkäät pitaleivistä, onnistuu niiden paistaminen Airfryerilla.
Tältä näytti paistinpannulla paistettu Naan-leipä
Tässä leivontakokeilussa paistettiin osa Naan-leivistä vertailun vuoksi paistinpannulla. Näiden leipien paistotulos muistutti enemmän Naan-leipää kuin Airfryerilla paistetuissa leivissä. Paistinpannuun kannatti ripaista pikkasen öljyä ennen paistamista ja paistamisen jälkeen voidella kuumaa voisulaa.
Mitä mieltä ruokailijat olivat Naan-leivistä?
Naan-leivät olivat varsinaisen menestys. Vaikka niitä oli paljon, ne loppuivat silti kesken. Kaikki ruokailijat pitivät niistä todella paljon ja välittömästi tuli pyyntöjä, että niitä pitää uudelleen mahdollisimman nopeasti.
Nopeammin syödyksi tulivat paistinpannulla paistetut Naan-leivät, vaikka myös Airfryerillä paistetut tulivat kaikki syötyä nopeasti viimeistä murua myöden.
Loppukommentit
Seuraavalla kerralla aion kokeilla uudelleen Naan-leipien paistamista Airfryerilla, mutta pienillä muutoksilla. Kaulitsen taikinan pikkasen paksummaksi ja katson, että muistuttaako leipä sen jälkeen enemmmän Pitaa vai Naan-leipää. Aion myös kokeilla sitä, että Airfryerilla paistamisen aikana litistän taikinaa, jotta leipä ei kohoa ja muodostaisi niin isoa taskua.
Ellei ylläolevat tulevat testini tuo toivottua tulosta, suosittelen paistamaan leivän mieluummin paistinpannulla, jos haluaa enemmän Naan-leipää muistuttavan tuloksen.
Oletko sinä kokeillut paistaa Naan-leipää Airfryerilla? Jos olet ja haluat jakaa kokemuksiasi, lähetä viesti palautelomakkeella.