Kokeilimme testata millaisia tulee Babybell juustoista, kun ne kuorruttaa ja kypsentää Airfryerissa. Jos mietit, että mikä on tämä juusto, niin tässä lisätietoa. Nämä punakuoriset juustot ovat lehmänmaidosta valmistettuja puolikovia ranskalaisia juustopalleroita. Maultaan juusto on Edam-tyylinen. Lisää tietoa löydät Wikipediasta.
Koska nämä juustopallerot ovat sellaisenaankin melkoista herkkua, teki mielemme kokeilla, että miten onnistuu niiden kuorruttaminen ja kypsentäminen Airfryerilla. Olisiko lopputulos samantyylinen kuten pikaruokaravintoloiden kuorrutetut juustosnacksit.
Alkuvalmistelut ja valmistaminen
-Osta juustot kaupasta ja kuori ne valmiiksi
-Ota kolme kulhoa, jotka täytät näillä: vehnäjauho, sekoitettu kananmuna ja korppujauho / pankojauho tai muu vastaava kuorrutukseen soveltuva. Kuorrutusastiaan voit lisätä mieleisiä mausteita kuten suolaa, pippuria tai muuta maustetta tai maustesekoitusta, josta pidät.
Esivalmistelujen jälkeen pitäisi näyttää tältä. Siinä on myös ensimmäiset juustopallerot kuorrutettavina. Ensimmäisenä kastetaan vehnäjauhoon, sen jälkeen kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon tai käyttämääsi kuorruteaineeseen. Halutessasi voit toistaa uudelleen kananmunaseokseen laittamisen ja korppujauhotuksen.
Tässä ollaan päästy siihen vaiheeseen, että juustopallot on kuorrutettu ja laitettu Airfryerin pellille. Meillä on käytössä uunimallinen Airfryer, mutta ihan yhtä hyvin näitä voi valmistaa pönttömallisella pöhöttimellä.
Airfryerin voi halutessaan esilämmittää noin minuutin ajan, mutta se ei ole pakollista. Lämpötila kannattaa olla noin 180-190 astetta ja minuutteja noin 7-9. Sopiva aika voi vaihdella hiukan laitekohtaisesti, joten suosittelemme tarkkailemaan paistotulosta. Näissäkin alkaa juusto pursuamaan ulos yhtä lailla kuin monesti käy Mozzarella-juustojen kanssa. Joten viimeistään siinä vaiheessa, kun havaitset juuston pursuamisen, kannattaa juustopallerot ottaa pois Airfryerista.
Tässä tulos paistamisen jälkeen. Kuten kuvasta näkyy, niin juusto alkaa helposti pursuamaan ulos. Se ei kuitenkaan ole vakavaa ja herkullisia ne ovat silti. Mutta kuten aiemmin todettu, niin tämän vuoksi paistotulosta kannattaa tarkkailla.
Mitä mieltä kuorrutetuista Babybell juustoista?
Nämä kuorrutetut ja Airfryerissa kypsennetyt Babybell juustot olivat todella herkullisia. Niiden koostumus oli yllättävän pehmeä ja suussa sulava. Eivät olleet yhtään sitkeitä. Ei tarvinnut kauaa odotella, että juustot olivat kadonneet parempiin suihin.
Ehdottomasti aiomme tehdä näitä uudelleen. Mutta muutamia asioita kokeilemme tehdä eri tavalla seuraavalla kerralla.
-Lisää mausteita kuorrutusseokseen. Nyt mausteseos oli vähän laimean makuinen.
-Paistotulosta aiomme seurata tarkemmin seuraavalla kerralla, jotta juusto pysyy nätisti kasassa.
Joten ei tarvita mitään isoja korjausliikkeitä. Muutama ihan pikku juttu ja tiedossa on täydelliset pikkunaposteltavat!