Parsakaaligratiini Airfryerissa

Halusimme kokeilla valmistaa parsakaalia uudella tavalla. Mieleemme tuli ihana kukkakaaligratiini, jota olimme joskus juhlissa maistaneet. Tämän innoittamana päätimme kokeilla parsakaaligratiinin tekemistä Airfryerissa.

Nämä ainekset tarvitset

-Parsakaalia

-Ruokakermaa

-Juustoraastetta

-Mausteita oman makusi mukaan (esim. suola ja mustapippuri)

Esivalmistelut

-Pilko parsakaali keskenään saman kokoisiksi paloiksi

-Esikeitä parsakaalin paloja hellalla vedessä muutaman minuutin ajan

Tämä on tärkeä vaihe, jos haluat että parsakaalit ovat sopivan pehmeitä. Mutta ei ole välttämätöntä, jos tykkäät nauttia parsakaalin palat kovempina.

-Sekoita pienessä kulhossa 2 dl ruokakermaa ja muutama dl juustoraastetta

-Öljyä kevyesti paistovuoka

-Lisää esikeitetyt parsakaalin palat öljyttyyn paistovuokaan ja lisää mukaan haluamasi mausteet (esim. suola ja mustapippuri).

Parsakaalit

-Kaada päälle kerma-juustoseos. Jos tuntuu, että määrä ei ole riittävä eivätkä parsakaalit peity kunnolla, valmista seosta enemmän.

Parsakaaligratiini menossa kypsymään

Paistoimme uunimallisessa Airfryerissa aluksi 200 asteessa 7 minuuttia. Tämän jälkeen tarkistimme paistotuloksen, joka oli pinnalta kauniisti ruskea, mutta parsakaalit tuntuivat vielä hiukan liian kovilta. Laskimme lämpötilan 170 asteeseen ja annoimme Airfryerin paistaa parsakaaligratiiniamme vielä 7 minuutin ajan. Sen jälkeen totesimme, että lopputulos oli sopiva. Pinta oli kauniin värinen ja parsakaalit olivat sopivan pehmeitä.