Suklaakakkupala

Airfryer suklaakakku – Helppo ja herkullinen!

Minulla oli ylimääräisenä pieni levy tummaa suklaata, jolle piti keksiä käyttöä. Ajattelin kokeilla valmistaa suklaakakun, jonka paistan Airfryerissa. Tämä oli kokeilu, joka kannatti. Kakku oli todella hyvän makuista ja koostumus oli hyvä. Ajattelin käyttää tätä ohjetta seuraavan kerran, kun haluan valmistaa mokkapalojen tyylistä herkkua. Tämä oli maultaan paljon paremmin kuin aiempi mokkapalakokeiluni, josta voi lukea lisää täältä.

Jos sinulla ei vielä ole omaa Airfryria tai harkitset uuden ostamista, voit tutustua *täällä erilaisiin malleihin.

Resepti

Tästä tuli juuri sopiva määrä vuokaan, joka on halkaisijaltaan 10 cm ja korkeudeltaan 3 cm.

  • 100 g voita
  • 85 g tummaa suklaata (käytössäni oli 85 %:n suklaa, mutta mikä tahansa varmasti toimii tässä)
  • Loraus vanilja-aromia (tai noin puoli ruokalusikallista vaniljasokeria. Määrän voi laittaa oman mieltymyksen mukaan.)
  • 1,25 dl hienoa sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa

-Laita voi ja tumma suklaa sulamaan vesihauteeseen.

Suklaa-voiseos vesihauteessa
Voi ja suklaa sulamassa vesihauteessa.

Lisää vanilja-aromi (tai vaniljasokeri) ja hieno sokeri. Ota astia pois vesihauteen päältä. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seokseen.

Taikina
Taikina jauhojen lisäyksen jälkeen

Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten seokseen. Itse vatkasin ihan käsivispilällä, joten ei ole tarpeen kaivaa kaapista sähkövatkainta ellei halua.

Valmis taikina
Valmis taikina

-Kaada valmis taikina voilla voideltuun vuokaan.

Taikina vuoassa
Taikina vuoassa

Paistoin Airfryerissa 180 astetta 15 minuuttia ja sen jälkeen 160 astetta 5 minuuttia.

Paistumassa Airfryerissa
Paistumassa Airfryerissa
Paistumassa
10 minuutin paiston jälkeen näytti tältä
Paiston jälkeen
Kakku paistamisen jälkeen
Kumoamisen jälkeen
Kumoamisen jälkeen. Kakku irtosi helposti vuoasta.
Suklaakakkupala
Tältä näytti valmis lopputulos!

Lopputulos oli kiinteä, joten paistoaikaa kannattaa vähentää ja jättää esimerkiksi viimeinen 5 minuuttia pois, jos haluaa mutakakkumaisemman lopputuloksen. Paistoaikaa ja paistoasteita voi säätää oman laitteesi tehosta riippuen sekä siitä, millaisen lopputuloksen haluaa saada: kiinteän vai valuvan.

Vinkit

-Jos ei satu olemaan tummaa suklaata, mutta tätä reseptiä on pakko päästä heti kokeilemaan, uskon että suklaan voi korvata noin 4 ruokalusikallisella tummaa kaakaojauhetta. Tätä aion kokeilla jossain vaiheessa. Todennäköisesti sitten, kun seuraavan kerran teen mokkapaloja.

-Vaniljauutetta ei ole pakko käyttää, jos sitä ei satu valmiiksi kaapissa olemaan. Sen voi ihan hyvin korvata vaniljasokerilla tai jättää kokonaan pois.

-Vehnäjauhon määrää voi hiukan vähentää, jos toivoo valuvampaa lopputulosta

-Tätä pohjaa voi käyttää mokkapalojen tyylisessä kakussa, jos haluaa varmasti maukkaan pohjan

-Tämä kakku olisi ehkä kaivannut jotain kuorrutetta tai kinuskikastiketta kaveriksi. Joten näitä kannattaa kokeilla kaveriksi, jos sopivat aineet löytyy.

Kommentit tästä reseptistä

-Maku oli todella hyvä ja kakku katosi nopeasti lautaselta

-Taikinan valmistaminen oli todella nopeaa ja helppoa. Ei tarvinnut nähdä paljonkaan vaivaa. Sopii ehdottomasti myös aloitteleville leipureille.

-Airfryerilla paistaminen oli nopeaa. Itse esilämmitin laitetta minuutin verran, mutta se ei ole välttämätöntä.

-Tämä siis oli kaikin puolin helppo ja nopea valmistettava. Ei mennyt kovin kauaa, kun pääsi jo maistamaan valmista suklaakakkua.