Minulla oli ylimääräisenä pieni levy tummaa suklaata, jolle piti keksiä käyttöä. Ajattelin kokeilla valmistaa suklaakakun, jonka paistan Airfryerissa. Tämä oli kokeilu, joka kannatti. Kakku oli todella hyvän makuista ja koostumus oli hyvä. Ajattelin käyttää tätä ohjetta seuraavan kerran, kun haluan valmistaa mokkapalojen tyylistä herkkua. Tämä oli maultaan paljon paremmin kuin aiempi mokkapalakokeiluni, josta voi lukea lisää täältä.
Jos sinulla ei vielä ole omaa Airfryria tai harkitset uuden ostamista, voit tutustua *täällä erilaisiin malleihin.
Resepti
Tästä tuli juuri sopiva määrä vuokaan, joka on halkaisijaltaan 10 cm ja korkeudeltaan 3 cm.
- 100 g voita
- 85 g tummaa suklaata (käytössäni oli 85 %:n suklaa, mutta mikä tahansa varmasti toimii tässä)
- Loraus vanilja-aromia (tai noin puoli ruokalusikallista vaniljasokeria. Määrän voi laittaa oman mieltymyksen mukaan.)
- 1,25 dl hienoa sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
-Laita voi ja tumma suklaa sulamaan vesihauteeseen.
Lisää vanilja-aromi (tai vaniljasokeri) ja hieno sokeri. Ota astia pois vesihauteen päältä. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seokseen.
Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten seokseen. Itse vatkasin ihan käsivispilällä, joten ei ole tarpeen kaivaa kaapista sähkövatkainta ellei halua.
-Kaada valmis taikina voilla voideltuun vuokaan.
Paistoin Airfryerissa 180 astetta 15 minuuttia ja sen jälkeen 160 astetta 5 minuuttia.
Lopputulos oli kiinteä, joten paistoaikaa kannattaa vähentää ja jättää esimerkiksi viimeinen 5 minuuttia pois, jos haluaa mutakakkumaisemman lopputuloksen. Paistoaikaa ja paistoasteita voi säätää oman laitteesi tehosta riippuen sekä siitä, millaisen lopputuloksen haluaa saada: kiinteän vai valuvan.
Vinkit
-Jos ei satu olemaan tummaa suklaata, mutta tätä reseptiä on pakko päästä heti kokeilemaan, uskon että suklaan voi korvata noin 4 ruokalusikallisella tummaa kaakaojauhetta. Tätä aion kokeilla jossain vaiheessa. Todennäköisesti sitten, kun seuraavan kerran teen mokkapaloja.
-Vaniljauutetta ei ole pakko käyttää, jos sitä ei satu valmiiksi kaapissa olemaan. Sen voi ihan hyvin korvata vaniljasokerilla tai jättää kokonaan pois.
-Vehnäjauhon määrää voi hiukan vähentää, jos toivoo valuvampaa lopputulosta
-Tätä pohjaa voi käyttää mokkapalojen tyylisessä kakussa, jos haluaa varmasti maukkaan pohjan
-Tämä kakku olisi ehkä kaivannut jotain kuorrutetta tai kinuskikastiketta kaveriksi. Joten näitä kannattaa kokeilla kaveriksi, jos sopivat aineet löytyy.
Kommentit tästä reseptistä
-Maku oli todella hyvä ja kakku katosi nopeasti lautaselta
-Taikinan valmistaminen oli todella nopeaa ja helppoa. Ei tarvinnut nähdä paljonkaan vaivaa. Sopii ehdottomasti myös aloitteleville leipureille.
-Airfryerilla paistaminen oli nopeaa. Itse esilämmitin laitetta minuutin verran, mutta se ei ole välttämätöntä.
-Tämä siis oli kaikin puolin helppo ja nopea valmistettava. Ei mennyt kovin kauaa, kun pääsi jo maistamaan valmista suklaakakkua.