leipakone

Mikä on paras leipäkone? Esittelyssä eri malleja

Leipäkoneella saa valmistettua helposti tuoretta leipää. Astiaan mitataan aineet (jauhoja, hiivaa, suolaa, vettä ja rasvaa), valitaan sopiva ohjelma ja kone tekee loput työt puolestasi. Perusaineiden lisäksi voit laittaa muita haluamiasi aineita. Leipäkoneella valmistuu hyvin myös maukas gluteeniton leipä.

Leipäkoneet olivat todella suosittuja 1990-luvuilla. Jos omistat leipäkoneen tuolta ajalta, on hyvä päivittää kone nykyaikaiseen malliin. Leipäkoneet ovat kehittyneet paljon noista ajoista. Leipäkoneella voit valmistaa juuri sellaista leipää kuin haluat. Tiedät tarkalleen mitä aineita leipäsi sisältää. Eikä leipään ole lisätty turhia lisäaineita.

Mikä on leipäkone?

Leipäkone on melko pienikokoinen kodinkone, jolla voi valmistaa monenlaisia leipiä. Sen avulla voi valmistaa myös muita taikinoita kuten pulla- tai pizzataikinoita.

Leipäkoneen toimintaperiaatteet ovat yksinkertaiset: leipäkone nostattaa leivän, ja sen jälkeen kypsentää sen. Leipäkoneesta valitaan haluttu ohjelma, laitetaan erilliseen vuokaan tarvittavat aineet ja kone tekee puolestasi loput työt. Leipäkoneen käyttäminen on helppoa ja koneen osat puhdistuvat nopeasti.

Useimmissa malleissa on digitaalinen näyttö, josta on helppo valita haluttu ohjelma ja muut mahdolliset säädöt esimerkiksi ajastus. Leipäkoneissa on yleensä tarjolla paljon eri paisto-ohjelmia. Joissakin malleissa on mukana apuvälineitä tai lisäosia.

Leipäkone sopii arkikäyttöön helpottaen tuoreen leivän valmistamista. Voit vaikka joka aamu syödä tuoretta leipää, ajastamalla leipäkoneen niin, että leipä on aamulla valmista. Voit ladata aineet laitteeseen illalla ja kone hoitaa loput. Useimmat leipäkoneet ovat alustusvaiheessa melko äänekkäitä, joten välttämättä niitä ei voi yöaikaan käyttää, jos naapurit asuvat lähellä. Jos haaveilet tuoreesta leivästä aamulla, testaa koneesi käyttöääni ennen kuin ajastat sen tekemään leipää yöaikaan.

Millainen on hyvä leipäkone?

Hyvä leipäkone on helppokäyttöinen ja siinä on mukana helpot ja selkeät ohjeet. Hyvä leipäkone on myös helposti puhdistettava. Useimpien leipäkoneiden mukana tulee kätevä leipävuoka, joka helpottaa leivän valmistusta ja laitteen puhdistusta. Joissakin malleissa irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa.

Hyvässä leipäkoneessa on valaistu näyttö, joka helpottaa koneen käyttämistä. Leipäkoneita on saatavilla eri hintaisia. Suurimmat erot leipäkoneiden välillä tulevat ohjelmien määrästä.

Leivat

 

Hyviä leipäkoneita

Leipäkone Inox obh nordica 6544

Täysin automaattinen leipäkone, joka alustaa, kohottaa ja paistaa. Irrotettava, tarttumattomaksi pinnoitettu kahvallinen vuoka, joka on helppo puhdistaa. Tässä leipäkoneessa on 12 ohjelmaa (myös pika-ohjelma). Ohjelmat kahdelle erikokoiselle leivälle (750 ja 900 g). 13 tunnin ajastin ohjelmointia varten. Lämpimänäpitotoiminto (60 minuuttia). Paistoasteen valinta (vaalea, medium ja tumma). Mukana leivontavinkkejä sekä paljon leipäohjeita, myös gluteenittomille leiville.

Kenwood BM 450 -leipäkone, teräs/musta

Kenwoodin BM450 -leipäkoneessa on harjattu teräsrunko ja tyylikäs musta lasikansi. Leipäkoneen sisällä on valo, joten leivän valmistumista voi tarkkailla. Laitteessa on helppokäyttöiset hipaisupainikkeet. Laitteessa on automaattinen ainesosien annostelija, joka lisää esimerkiksi siemenet suoraan taikinaan vaivaamisen aikana. Leivonta-astiassa on tarttumaton pinnoite, joten leipä irtoaa helposti. Tällä leipäkoneella voit valmistaa myös pizzataikinat, kakut ja hillot.

15 ohjelmaa ja 58 minuutin pikaohjelma. 5 suosikki ohjelmaa, joihin voit tallentaa valmiiksi omat suosikkiohjelmat. Laitteessa on lämpimänäpitotoiminto (1 tunti) ja ajastustoiminta. Voit valmistaa 500 g, 750 g tai 1 kg leivän ja valita kuoren tummuusasteen. Leipäkoneen mitat ovat (L x S x K) cm: 23,5 x 31,5 x 38,5. Laitteen teho on 780 W.

Katso hinta *täältä

 

Leipa

 

Panasonic SD-ZB2512

Panasonic SD-ZB2515 -leipäkoneessa on peräti 33 eri ohjelmaa. Tällä leipäkoneella voi valmistaa 0,6 kg:n leivän. Leivän lisäksi voit valmistaa erilaisia taikinoita kuten kakkutaikinan, pizzataikinan. Myös ruisleivän teko onnistuu. Leipäkoneessa on ajastin, näyttö, tarttumaton pinnoite, ja lämpimänäpitotoiminto. Leipäkoneen mitat ovat (L x S x K) cm: 25,6 x 38,9 x 38,2. Laitteen teho on 550 W.

Katso hinta *täältä.

Kitchenone
*Klikkaamalla yllä olevaa kuvaketta näet, millaisia leipäkoneita Kitchentimella on myynnissä!

Wilfa BM-10

Wilfa BM-10 leipäkoneella voit leipoa leipien lisäksi kakut, pizzataikinat ja muut taikinat. Leipäkoneessa on 13 ohjelmaa (mm. gluteeniton leipä) ja 3 leipäkokoa: 500 g, 750 g ja 1 kg. Voit valita kolmesta eri paistoasteesta (vaalea, medium ja tumma). Laitteessa on yhden tunnin lämpimänäpitotoiminto. Leipäkoneen ulkopinnat pysyvät viileinä paiston aikana ja kannen ikkunasta voi seurata miten leivän valmistus etenee. Paistoastiassa on tarttumaton pinnoite ja se on helppo irrottaa koneesta puhdistusta varten. Laitteen teho on 650 W.

Katso hinta *täältä.

Hyvä edullinen leipäkone

Princess leipäkone musta 900 grammaa

Princess leipäkone on täysin automaattinen kone, jossa on 15 esiasennettua ohjelmaa. Siinä on tarttumaton pinnoite. Kone pitää lämmön jopa tunnin ajan. Laitteen teho on 900 W. 

Laadukas leipäkone on hyvä ostos

Leipäkoneen avulla voit valmistaa helposti kotitekoista leipää. Leipäkoneeseen mitataan aineet tarkasti yleensä grammoina, joten kannattaa hankkia lisäksi keittiövaaka, jos et vielä sellaista omista. Pitkällä aikavälillä leipäkoneen hinta säästää itsensä takaisin, koska sen avulla voit valmistaa edullista leipää.

Laadukas leipäkone kestää käytössä vuosia ja takaa sinulle tuoreet leivät pitkäksi aikaa. Edullisemmalla mallilla pääset alkuun, mutta kannattavinta on hankkia heti laadukas laite. Tutustu aina ennen ensimmäistä käyttökertaa oman leipäkoneesi käyttöohjeisiin. Laadukas leipäkone on hyvä ostos!

Tumma leipa