Ranskalaiset

Airfryer ranskalaiset – Parhaat itse tehdyt ranskalaiset!

Aiemmin olen ajatellut, että pikaruokaketjujen kuten Burger Kingin ranskalaiset ovat parhaita. Nyt olen eri mieltä, koska tein itse parhaimmat ranskalaiset, joita olen koskaan syönyt! Ja mikä parasta, ranskalaisiin ei tarvitse käyttää paljon öljyä, koska kypsensin ne Airfyerilla. Toki voit kypsentää ranskalaiset myös uunissa tai friteerauskeittimessä, jos et vielä omista omaa ilmafriteerauskeitintä.

Ohje itse tehtyihin ranskalaisiin

  • Valitse perunalaatu, joka sopii friteeraukseen (kiinteä lajike on parempi kuin jauhoinen)
  • Pese ja kuori perunat halutessasi. Kuoriminen ei ole välttämätöntä.
  • Leikkaa perunoista suikaleita, jotka ovat keskenään samankokoisia ja noin 0,5 cm:n paksuisia.
  • Huuhtele ja laita perunasuikaleet kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi. Välillä voit kaataa veden pois ja vaihtaa uuteen puhtaaseen veteen. Liuotus on tärkeää, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu perunasta. Tätä kohtaa ei kannata jättää tekemättä.
  • Valuta perunat liuotuksen jälkeen ja kuivaa hyvin esim. talouspaperin avulla.
  • Laita astiaan öljyä, suolaa ja halutessasi pippuria. Mausteita saa olla reilusti. Kääntele perunasuikaleita öljyseoksessa ja nosta Airfryerin ritilälle tai vastaavalle paistoalustalle.
  • Paista Airfryerissa 190-200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkkaile paistotulosta. Säädä lämpötila isommalle, jos haluat enemmän väriä ja rapeutta. Itse kypsensin ensimmäiset 15 minuuttia 190 asteessa ja sen jälkeen 200 asteessa loppuajan.

Mikä Airfryer minulla on käytössä?

Itse käytän Gourmet Maxx XXL 9 litran uunimallista Airfryeria. Pohdin ja selvittelin pitkään, että minkä Airfryerin ostaisin itselleni ensimmäiseksi laitteeksi. Päädyin tähän malliin, koska hinta oli melko edullinen ja laitteen mukana tuli paljon lisävarusteita. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän malliin.

Kitchentime